10 de febr. 2015

La Casa. Lectures dramatitzades nocturnes a la Casa de Cultura de Girona

Ràdio Sarrià.
L’Associació de dramatúrgia de les comarques gironines Platadedrama presenta aquest dijous 12 i divendres 13 de febrer a les 21 i les 23 h a la Casa de Cultura de Girona la proposta de lectures dramatitzades nocturnes La Casa.
El projecte parteix de la idea de fer les lectures fora de les sales que acullen l’activitat habitual del centre i, per tant, en espais no convencionals per a les representacions i alhora d’escriure un text pensant específicament en cada espai. Per aquest motiu, cadascun dels autors ha triat un espai determinat de la Casa de Cultura i ha escrit un text expressament per a aquell lloc, basant-se en allò que li suggereix i aprofitant el mobiliari, els objectes i l’ambient sense modificar-lo. Són textos breus en els quals l’espai físic, carregat d’ombres i de passat, és alhora raó i escenari de l’acció dramàtica. Els dramaturgs encarregats de traslladar a escena les seves impressions sobre La Casa són Jordi Arbonès, NIF; J.B. Beni, Nene Coca, Tona Puig i Josep Maria Uyà, que han titulat les seves peces segons els espais en que s’inspiren: La sala, La porta, Les Escales, El pou i El replàrespectivament. En aquest projecte intervenen els actors i actrius gironins Anna Benaiges, Alba Cabrera, Berta Camps, Júlia Canals, Gemma Capella, Xavier Fàbrega, Joffre Huguet, Daniela Monsó i Eva Rigau.Aquesta és la cinquena producció de la Platadedrama, que anteriorment havia presentat tres edicions de Diàlegs a quatre bandes i l’obra col·lectiva Bellavista, 18 a la sala La Planeta de Girona.Les lectures tenen una entrada de 5 euros i cal reservar al correu electrònic platadedrama@gmail ja que l’aforament és limitat. La Casa compta amb la col·laboració de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i el suport de l’Associació Gironina de Teatre.
La Platadedrama neix l’any 2009 i està formada per un grup de persones nascudes o residents a les nostres comarques que tenen en comú el vici d’escriure teatre i que estan fermament convençudes que poden contribuir a estimular la creació escènica a casa nostra.