19 de set. 2014

Crida a la unitat d'acció entre territoris per combatre els atacs a l'ensenyament i als mitjans en català

Ràdio Sarrià.
Les entitats que formen Enllaçats per la Llengua es van reunir el passat dia 13 de setembre Barcelona per aprofundir en l'estratègia i la coordinació per defensar la llengua catalana a tots els territoris on és parlada. A la reunió es valorà molt positivament els lligams establerts entre entitats en aquest temps de feina conjunta, tot i reconèixer que encara queda molt de camí per recórrer.
Enllaçats per la Llengua anuncia pròximes accions en l'àmbit de l'ensenyament, on la LOMQE, les  sentències judicials imposant el castellà a les aules, la reducció de les línies en valencià, el decret TIL i les retallades posen en perill el model d'escola en català, que la plataforma defensa a tot el domini lingüístic. També dóna suport a la ILP per una nova Llei educativa impulsada per l'Assemblea Groga.
Les entitats presents també reivindicaren la plena normalització de l'espai de comunicació en català, anunciant el suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una nova RTVV que presentarà pròximament a les Corts valencianes Acció Cultural del País Valencià. També mostraren el seu suport a les noves iniciatives radiofòniques en català com “Ràdio Terra”, “Ona Mediterrània” o “el Mural”.Enllaçats per la Llengua convida a un més gran aprofundiment de les relacions del domini lingüístic en tots els àmbits d'interès comú i per fer front els atacs a la llengua compartida.